Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TILTAKOZÓ ÁLLÁSFOGLALÁS- ahogy én fogalmaztam volna-

2008.05.01

A közös állásfogalásban a szülők, tanárok leszögezik, hogy szeretnének élni a törvényadta jogukkal, miszert: joguk van elsajátítani az ország hivatalos nyelvét, de ez ne legyen kötelesség!

A diákok bármilyen nemzetiségűek, csak az anyanyelvükön képesek tartós tudás birtokába jutni.

Tiltakozunk az ellen, hogy diákjainknak az első , szlovák idegen nyelv mellett 3. osztályban még egy nyelvet tanulniuk kell, felsőben pedig újabbat. Nagyon jól ismert tény, hogy az ilyen emberből nem lesz gyökerét jól ismerő ember. Másrészt heti egy órában idegen nyelvet elsajátítani lehetetlenség!

Diákjainknak szükségük van a természettudományos tárgyak ill. a matematika mély ismeretére, ez az óraszámcsökkentéssel megnehezül.

Elkapkodottnak tartjuk az új reformot, Csehországban ez már a sietség miatt megbukott!! Most pedig még kevesebb az idő szeptemberig. Sem a pedagógusok, sem az iskolaigazgatók, sem egyéb szakemberek véleményét nem kérte ki senki, az új törvényt nem előzte meg széles társadalmi vita.

Négy évtized alatt immár ez a 4. erős támadás a felvidéki magyarság ellen. Nem hagyjuk iskoláinkat!! Békében, együttműködésben szeretnénk együttélni szlovák testvéreinkkel, Európa szívében!

Követeljük, hogy iskoláinkra csak olyan szakfelügyelő tehesse be a lábát, aki tud is magyarul!!

Köszönjük, hogy taníthatunk a szlovákról fordított tankönyvekből. Találunk sok jó külföldit is, főleg magyarországiakat és ezeket is kívánjuk a továbbiakban is használni!

Mikor kapunk már oktatási és kultúrális autonómiát!

Kérem, hogy magyarországi kollégák, szülők, Ti is tiltakozzatok velünk! 

 

A Varga Tamás Napokon elhangzott előadásom, ill. az ehhez kapcsolódó cikkemben írtam erről: „ Ma még, tartva az esetleges könyvelkobzásoktól, a Magyarországon vásárolt matematikakönyveket a Szülői Szövetség iktatja be leltárába.“
 Egyik – magyarországi- gömbös társam véleménye: Nem lenne „politikus“ néhány megjegyzés megjelentetése.
 
Mert? Féljünk csak tovább , Felvidékre szorult magyarok, egyedül? Nem kell megkérdeznem az egyes embereket, ki szavazott december ötödikén igennel! A szavak, tettek ill. azok hiánya nagyon árulkodó!...

Aki egyetért ezekkel a megállapításokkal, kérem, küldjön egy pár sort nekem.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.