Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


XIII. ÖRÖKSÉG NÉPFŐISKOLAI TÁBOR

2008.05.28

 

XIII. ÖRÖKSÉG NÉPFŐISKOLAI TÁBOR
 
A Palóc Társaság 2008-ban tizenharmadik alkalommal rendezi meg a magyar őstörténettel, az igaz magyar múlttal és a nemzeti kulturális örökséggel foglalkozó nyári művelődési táborát.
 
Az Örökség Népfőiskolai Tábor (ÖNT) műsora őstörténetünk, gyökereink, származásunk igaz történelmi tényeken alapuló megismerését, nemzeti önismeretünk és önbecsülésünk elmélyítését szolgálja. Azt akarjuk elérni, hogy magyarságára megbecsülendő értékként tekintsen minden, a Kárpát-medencében élő és a nagyvilágban szétszóródott magyar, hogy ősi anyanyelvünket megőrizve, gondosan ápolva és korunkhoz mérten fejlesztve gazdagítsuk magyar nemzetünket és az emberiséget.
A XIII. ÖNT előadói mint eddig, most is kutatási területük legkiválóbb szakemberei. Tőlük ismereteket sajátíthatunk el, gondolataikkal továbbgondolkodásra serkentenek, általuk nemcsak szemlélői, hanem értőivé válhatunk mindannak, ami világunkban történik. Esténként szórakoztató műsorok zárják a napot. Hagyományosan tanulmányi kirándulással ér véget a táborozás. Ezúttal a Kis-Kárpátok körüli magyar művelődéstörténeti emlékeket keressük fel.
 
A XIII. Örökség Népfőiskolai Tábor 2008. július 7 – 12. között lesz a mátyusföldi Udvard (szlovák nevén Dvory nad ?itavou) Összevont Középiskolája diákotthonában (Fő tér 2.).   Elszállásolás négy ágyas szobákban, mosdó a folyosón található. Étkezés helyben az iskola éttermében naponta háromszor (az első napon csak vacsora, az utolsó napon csak reggeli biztosított).
 
A XIII. ÖNT egész időtartamára szóló teljes részvételi díj 2 570.- Sk (ebből 350.- Sk a kirándulás).
 
Kérjük a XIII. ÖNT műsora iránt érdeklődőket, hogy jelentkezzenek a Palóc Társaság elérhetőségei valamelyikén!
Villámlevélcím: z.urban@paloctarsasag.real-net.sk ,vagy
levélcímén: 991 22 Olováry 132., Szlovákia, vagy
távbeszélőszámán: 047 / 48 79 115
A jelentkezéseket legkésőbb június 27-ig várjuk (utána legközelebb már csak a megnyitó napján áll módunkban fogadni a kedves részt venni akarókat!).
 
A Palóc Társaság szeretettel hívja és várja a XIII. Örökség Népfőiskolai Táborába a magyar történelem és a magyarságismeret iránt érdeklődő fiatalokat és felnőtteket, a diákokat és tanáraikat, a hölgyeket és az urakat a Kárpáthazából és a nagyvilágból.
 
 
Magyarok!
Gazdag múltat örököltünk, tartsuk meg s építsük rá jövőnket!