Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A szólásszabadság megcsúfolása

2009.02.09

Ma röpgyűlés volt a tantestületben, igazgatónő egy levelet lobogtatott, amit a megyei oktatási osztályról kapott az igazgatónő. Tárgya: figyelmeztetés.

Sajnos, olvasóim nagy része nemigen élvezné a szlovák nyelv szépségeit, ezért hevenyészett fordításban a pár sor lényege: hogy mielőtt a médiával kontaktusba kerülnénk, konzultáljunk előtte a Nyitra megyei önkörmányzat elnökének szóvivőjével: PhDr. Stanislav Katrincával. Szintúgy informálni kell a Nyitra megyei önkörmányzatot jeles személyiségek meghívásáról, akik részt vesznek a rendezvényeinken. Ugyanakkor ezeket az információkat adjuk meg Helena Psotova mérnök asszonynak is, aki az iskolaügyért, ifjúságért, kultúráért felelős osztály vezetője.

Ennek kiváltó oka lehetett, hogy a pozsonyi TV magyar adásában pár magyar gimnáziumi iskolaigazgató beszélni merészelt a problémáinkról.

(Mondjam, hogy joggal szóltunk volna mi is, mert nem tudni, mikor újítják fel a tornatermünket végre, ami tönkrement a beázáskor? És hogy érdekes módon a magyar iskolákra valahogy kevesebb jut a forrásokból? És vajon a magyar iskolák miért csak a verseny napján kapták meg idén a meghívást a járási matematika olimpiára?) Van kilátásban egy összevonás is a megyében, magyar alapiskolát magyar gimnáziummal. Ha sikerül a háttérben megegyezni, akkor talán összejön. De nem tudom, valahogy mintha eleve le lennének osztva a nyerő lapok.

Hölgyeim és uraim, ha még nem döbbentek meg a híradóbeli tudósításokon, hogy lesz magyarul Pozsony és Duna a tankönyvekben vagy nem, az kezdheti fogni a fejét. Nos, kedveseim, akik nem szavaztatok igennel december 5-én, örültök-e egy ilyen hírnek? Törődtök-e még velünk vagy mindenki el van foglalva saját magával?

Válságban a világ. Szlovákia az euroövezethez tartozik. De megkérdezem, hogy valóban Európába tart-e?

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.