Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Felvidék

Cikkek

Bírság az államnyelvet megsértőknek?

2008.11.18

Ez is csak ebben az országban lehetséges...

 

A Gyurcsány és Fico sajtótájékoztatóján elhangzottak kivonata

2008.11.16

Mi lesz ebből?

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Felvidék | Hozzászólások: 0

Csáky Pál: Fico uszító politikát folytat

2008.11.11

Szerintem pedig épp itt volna az ideje, hogy a magyarság felébredjen, mielőtt nem késő, és ki kell harcolni a nemzetiségi kulturális és oktatási autonómiát. És ha szép szóval nem megy a magyarság jogainak védelme, akkor nemzeti ellenállási mozgalmat kell hirdetni s atiltakozás minden békés formáját felhasználni. Mert nem adok 50 évet és itt újra olyan kitelepítések lesznek, mint 60 éve voltak!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Felvidék | Hozzászólások: 0

Folytatódik a táblaháború

2008.11.10

Egy Nyitra melletti kis falu, ahol még laknak magyarok

 

Végveszélyben

2008.11.09

Hálásan "köszönjük" a "Magyar" Gárda tagjainak felvidéki ökörködéseit. Könnyű balhét csinálni, s aztán hazamenni röhögve. Ha meg akarjátok élni, mi az igazán magyarnak lenni, akkor költözzetek a határon túlra. Itt sokkal nehezebb magyarnak lenni, mint otthon szájhősködni a Hősök terén. Aki igazán segíteni akar a magyarság megmaradásában, az megtalálja annak okos és hatékony formáit. De hát mit várhat az ember a lábtól, ha fejétől bűzlik a hal? Itt egy nemzetrész haldoklik, és Ti meg csak nézitek tétlenül, tehetetlenkedve! Szégyelljétek magatokat!

 

Fel kellene végre lépni a szlovákiai magyarokért

2008.11.04

 

Újságcímet idézek:Újabb elcseszett tankönyv

2008.10.21

Már nem csak a negyedikes tanulóknak van szlovák-magyar keveréknyelven írt tankönyvük.

Tehát ez a "Magyarok a Duna mögé" már tendencia. Ha hozzávesszük, hogy Gasparovics a minap letagadott 200 ezer magyart, a Felvidéken élő 500 ezerből, akkor összeáll a kép. Igen, nagyon szeretnék, ha nem lenne itt már annyi magyar sem. Tudok egy dél-szlovákiai iskolát, amelyiknek évek óta be volt ázva a tornaterme. Az igazgató többször is a megyéhez fordult, ám sikertelenül.

 

Tankönyvbalhé: a kormány provokál az MKP szerint

2008.10.15

Duąan Čaplovič miniszterelnök-helyettes és Ján Mikolaj oktatási miniszter a magyar nyelven kiadott tankönyvekkel kapcsolatos kijelentéseikben félretájékoztatja a nyilvánosságot

A valóság azonban: ők a vádlottak!!!!!!!!!!!!

 

slota gyilkosoknak nevezte a magyarok őseit, a turulmadarakat pedig magyar papagájoknak.

2008.10.15

Sose hallok olyan gyönyörű nótaszót...

 

a Dunaj folyó mellett fekszik. A neve: Podunajská níľina

2008.10.15

Az Orbis Pictus által a hetekben kiadott honismereti tankönyv magyar fordításában ugyanis a helységnevek csak szlovákul szerepelnek, ráadásul az eredetileg szlovák nyelvű könyv magyar fordításában még a tó vagy vízi erőmű kifejezések is szlovákul szerepelnek (például vodné dielo Gabčíkovo vízi erőmű).