Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Beszámoló a Zrínyi Ilona matematikaverseny országos döntőjéről

2008.03.25
Immár 19. éve rendezik meg a diákok körében népszerű versenyt. Idén a megyei fordulóban városunkat kimagasló eredménnyel képviselte Kiss Bálint, a Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola 8. osztályos tanulója . Az iskola nyolcadikosai, Javorka Noémi, Jurkovszky Valéria, Kiss Bálint  csapatversenyben 3. helyet szereztek. Idén a megyei fordulóban Nyugat-szlovákiában 113 hetedikes mérte össze tudását. Közülük legjobbnak Kuczmann László, a Comenius Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium tertiás tanulója bizonyult, aki egyébként egész Szlovákiában a legtöbb pontot érte el. A gimnázium tertiásai Balogh Balázs, Kuczmann László, Riczo Dániel csapatversenyben szintén 3. helyet szereztek
Amíg a többi diák jól megérdemelt húsvéti szünetét élvezte, Lacival útra keltünk, immár második alkalommal a kecskeméti döntőbe. Nyugat- Szlovákiát az országos döntőben 7 tanuló képviselte.
A Katona József Színházbeli megnyitót a Pinokkió c. előadás követte. Március 21-én a Kárpát-medence 465 versenyzője gyűrközött a nem könnyű feladatokkal. Ők már nyerteseknek tekinthetők, hiszen a megyei fordulón részt vett 60 311 (ebből 12 573 határon túli ) diák közül jutottak be a színvonalas és remekül megszervezett döntőbe. Ebéd után megtekintettük a Munkácsy kiállítást, majd a Plenetárium és a budapesti Csodák Palotája előadását. Vacsora után tankönyvbemutatót, versenytörténteni kiállítást tekintettünk meg, a diákok agyagozhattak, origamizhattak, gyöngyöt fűzhettek, különféle logikai és táblás játékokkal játszhattak. Az egyik teremben pedig Kovács Zoltán vezetésével játékokat, matematikatörténeti érdekességeket ismerhettek meg.
Izgatottan vártuk a szombati eredményhirdetést. Nagy örömünkre, az ipolysági Záhorszký Ákos 13. helyen végzett a 3. osztályosok közt. Kuczmann László pedig a 72 hetedikes között a 44. helyet szerezte meg. Reméljük, jövőre még több iskola és kisdiák kapcsolódik be ebbe az érdekes és népszerű versenybe!