Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Neonácik Párkányban is

2008.07.13
Több személyen tetovált horogkereszteket láttak

Neonácik Párkányban is

a a aCikk küldése ismerősnekCikk nyomtatása
Párkány/Pozsony
|

A múltkori komáromi eset után tegnap kora reggel Párkányban is olyan magyar állampolgárságú egyéneket füleltek le, akik a rendőrök szerint viselkedésükkel „megsértették az alapvető állampolgári jogokat”. Ján ?tark nyitrai kerületi rendőrfőkapitány hétfőn nyilatkozik az ügy részleteiről.

Június végén a szlovák rendőrség már eljárást indított magyar állampolgárságú fiatalok egy csoportja ellen tiltott önkényuralmi jelképek használata miatt. Ők akkor Révkomáromban, a Vág torkolatánál, az ártéri fák között táboroztak, ahol magyar címert, valamint horogkeresztet ábrázoló zászlókkal a kezükben fényképeztették magukat. A rendőrség őrizetbe vette, majd a kihallgatást követően elengedte a fiatalokat. Magát megnevezni nem kívánó rendőrségi forrásunk szerint a mostani párkányi incidens előzménye, hogy a Magyar Önvédelmi Mozgalom nevű magyarországi szélsőjobboldali szervezet több napig táborozott Esztergomban, a Prímás-szigeten levő sportcsarnok közelében. Vasárnap hajnalban, fél kettő és két óra között mintegy tizenöten „ballagtak át” a Mária Valéria hídon Párkányba, és randalírozni kezdtek a belvárosban. A csoportban több személyen tetovált horogkereszteket láttak, és amikor ordítozni kezdtek, akkor hívták a rendőrséget. Tizenkét személyt, kilenc magyar és három szlovák állampolgárt (egy a Komáromi, kettő pedig a Dunaszerdahelyi járásból érkezett) állítottak elő. A huszonéves neonáci banda ellen uszítás, gyűlöletkeltés, emberi és szabadságjogok megsértése miatt indítottak eljárást, közölte lapunkkal rendőrségi forrásunk. (buch, ú)

 

Nemrég volt szerencsém egy Svájcba emigrált honfitársunkkal beszélgetni. Édesapja egy társával több ezer zsidót mentett meg azáltal, hogy a vonatot, amelyen utaztak lekapcsolták a mozdonyról. Később, a háború után azáltal menekültek meg a  számonkérés elől, hogy erről jegyzőkönyvet írtak, és a vonaton levők aláírták.

Ugyanezen embert  pár évre rá bevitték az Ávósok, megölték, a feleségét is, egyik fia öngyilkos lett. Svájci honfitársunk ezután disszidált, amúgy is volt vaj a fején. És most hazajön időnként, és beszélgetés közben a zsidókat teszi felelőssé mindenért. Kétségbevonja, hogy a Holocaustnak 6 millió áldozata volt, szerinte csak 250 ezer. Kérdésemre, mire alapozza ezt, azt felelte: merthogy Hitlerék mindenről pontosan feljegyzést készítettek...

Elfelejti, hogy a bűnösöknek lehetőségük volt eltüntetni a nyomokat és a koncentrációs táborokat bizony bombázták is a "felszabadítók". Én a 6 millió áldozatot hihetőnek tartom. És mélységesen fájlalom, hogy van, aki a Holocaust megtörténtét elbagatelizálja.

Ugyanúgy fáj, hogy az Ávósokat a zsidókkal azonosítják. Svájci vitapartnerem (?) mindenért őket okolja. Ha megérti is az ember a gyászát, fájdalmát, ezt a keménységet akkor sem értheti meg.

Nagyon könnyű mindenért egy bizonyos csoportot vádolni. Magyarságunk jövőéjért mindenki tehet és kell is hogy tegyen. Akinek előítéletei vannak másokkal szemben, az gyakran fajgyűlölővé válik. Elszomorítja az embert, hogy milyen nagy a számuk.

Akiket én ismerek, zsidó származású emberek, csupa jótét lélek, segítettek rajtam, ha bajban voltam, családjukból sok embert meggyilkoltak. Aki pedig hazatért a koncentrációs táborból, az éppenhogy nem kezdett el megtorlásokba, hanem igyekezett beilleszkedni és eltűnni, és sokáig még a saját családjuknak se meséltek az átélt borzalmakról.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.